Wat betekent het als cadeaus zijn gemaakt van PET-flessen?

PET-flessen

Wist je dat van gerecyclede PET-flessen hele mooie en luxe cadeaus worden gemaakt? Deze cadeaus zijn extra leuk om te geven, omdat ze ook nog is duurzaam zijn! Onbewust wordt er dagelijks nog veel plastic weggegooid, zoals flessen, tassen of bakjes, zonder erbij stil te staan dat deze gerecycled kunnen worden.

PET-flessen

Het klinkt bij veel niet bekend in de oren, maar de meeste frisdrankflessen worden gemaakt van korrels polyethyleentereftalaat. Daar komt de afkorting PET-flessen vandaan. Deze plastic flessen zijn recyclebaar en kunnen weer worden hergebruikt voor nieuwe producten. Van de plastic flessen kunnen verschillende producten worden gemaakt! Zo zorg je ervoor dat de plastic flessen weer worden hergebruikt.

Recycleproces

Vraag jij je ook wel is af wat er met je statiegeldflessen gebeurd nadat je ze hebt ingeleverd? De gerecyclede PET-flessen die je inlevert ondergaan een gemakkelijk recycleproces waarvan uiteindelijk nieuwe kunststofproducten gemaakt kunnen worden. Na sortering wordt het PET van de statiegeldflessen in stukjes gehakt, gewassen en gezuiverd, waarna het vervoerd wordt naar de recycler. Die smelt de stukjes om tot granulaat: korrels die als grondstof dienen voor nieuwe kunststofproducten. Zo zijn de gerecyclede plastic flessen onherkenbaar, maar heb je geen nieuwe materialen nodig om een product te maken.

Luxe en mooie cadeaus

Van de gerecyclede PET-flessen worden weer luxe en mooie cadeaus gemaakt. Er worden veel verschillende cadeaus aangeboden die geheel duurzaam zijn geproduceerd met gerecyclede plastic flessen. Goed voor de natuur en even leuk om te geven! FOR YOU GIFTS heeft een speciale collectie heliumballonnen en Nijntje knuffels gemaakt van gerecyclede PET-flessen!

Aan het product is niet te zien dat het gemaakt is van gerecyclede PET-flessen, dus waarom zou je niet kiezen voor een duurzaam cadeau? Een cadeautje voor de ontvanger en voor de natuur! FOR YOU GIFTS heeft een mooie collectie aan duurzame cadeaus.

Comments

Laat een reactie achter

De waardering van www.foryougifts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 9978 reviews.