Handige tips voor het inpakken van het cadeau

Je kent het zeker wel? Je hebt een leuk cadeau, maar geen idee hoe je het moet gaan inpakken. Het juiste inpakpapier en plakband doet al wonderen. Het kost niet veel tijd, maar geeft toch een extra touch aan het cadeau! In deze blog zetten we een aantal handige tips voor het inpakken van een cadeau op een rijtje.

Waarom pakken we een cadeau in?

Het inpakken van een cadeau is al een eeuwigheid een gebruikelijke manier om een cadeau te geven. Hiermee zorg je ervoor dat de spanning wordt opgebouwd en de verrassing steeds groter wordt. Een ingepakt cadeau wordt ook geassocieerd met een manier om een bijzonder moment te vieren. Het inpakken van een cadeau versterkt het geefmoment.

Het juiste inpakpapier doet wonderen

Het begint allemaal bij het juiste inpakpapier. Voor elk geefmoment bestaat er wel een rol inpakpapier dat past bij de gelegenheid. Geef je iemand een kraamcadeau dan is het leuk om te spelen met zachte kleuren zoals licht blauw, roze of grijs. Lichte kleuren ogen al snel als iets schattigs en doet veel mensen denken aan een baby. Voor een verjaardagscadeau kan je er juist weer voor kiezen om meer primaire kleuren te gebruiken. 

Cadeautassen

Wil je het nog makkelijker maken? Denk dan aan cadeautassen of -zakjes. Dit is een goed alternatief, omdat de ontvanger deze weer kan hergebruiken. Zo is het ook nog eens een duurzame manier om in te pakken. Om het nog leuker te maken kun je er ook voor kiezen om tissuepapier in de tas te verpakken aan de bovenzijde. Hiernaast vind je een voorbeeld van een ingepakt cadeau in een cadeautas.   

Accessoires

Voor de finishing touch is het heel leuk om het cadeau te versieren. Zo zijn er verschillende accessoires om je cadeau extra speciaal te maken. Je kan er een lint, sticker of label aan toevoegen. Op het label kun je een klein berichtje of je naam achterlaten zodat de ontvanger weet van wie het cadeau afkomstig is. Niet alleen heel leuk, maar ook heel handig om toe te voegen. Voor het gemak zijn er ook strikjes te koop die al kant en klaar zijn. Het enige wat jij dan hoeft te doen is het erop plakken met dubbelzijdig tape.

Tips & tricks

  • Het is altijd handig om 1 rol inpakpapier in huis te hebben, zodat je ook last-minute een cadeau kunt inpakken. 
  • Kies voor neutrale kleuren inpakpapier, zodat het bij elk cadeau past.
  • Kartonnen inpakpapier is heel leuk om te personaliseren door er met stiften op te schrijven.
  • Plak een leuke sticker op het cadeau om het extra speciaal te maken.
  • Voeg er een bijpassende kaart aan toe om duidelijk te maken waarom je het cadeau geeft. 
  • Heeft het cadeau geen rechte randen? Stop het cadeau dan in een passende doos, dit maakt het inpakken makkelijker.

Na toepassen van deze tips word jij zeker een expert in het inpakken van cadeaus! Is het inpakken van cadeaus niet jouw ding? Dan hebben wij goed nieuws, want al onze cadeaus worden gratis luxe en mooi verpakt! Zo hoef je je er bij ons geen zorgen om maken, scheelt dat ook weer!


Comments

Laat een reactie achter

De waardering van www.foryougifts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 9944 reviews.