Duurzaamheid en MVO

Wij hechten veel waarde aan MVO en duurzaamheid

De naam FOR YOU GIFTS is ontstaan vanuit de kernwaarden duurzaam en zorgzaam. Deze kernwaarden vind je nog steeds terug binnen ons gehele bedrijfsproces. We werken enkel met lokale partners en gebruiken duurzame producten en verpakkingsmaterialen. Onze houten kistjes worden geproduceerd op de sociale werkplaats van het Leger des Heils. Deze intensieve samenwerking biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans op als houtbewerker aan de slag te gaan. Inmiddels hebben we ook een mooie prestigieuze onderscheiding hiervoor gehad en zijn we Gold partner. Deze erkenning is slechts voor 3 bedrijven in heel Nederland weggelegd.

Gold partnership

Waarom FOR YOU GIFTS?

50|50 onderdeel van het Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg heeft voor een select aantal bedrijven een gold partnership ontwikkeld. Een blijk van waardering van de samenwerking welke een duurzaam karakter heeft. Bedrijven die we zien als gold partner, zijn bedrijven die op hun eigen unieke manier een grote toegevoegde waarde bieden aan 50|50 maar bovenal aan de deelnemers van 50|50.

Volgens 50|50: FOR YOU GIFTS biedt in haar verdienmodel en bedrijfsvoering een duidelijke plek voor 50|50. Deelnemers met een grote achterstand op de arbeidsmarkt kunnen hierdoor op één van de locaties van 50|50 werken aan vaktechnische vaardigheden door producten te leveren aan FOR YOU GIFTS. Waar mogelijk wordt er samengewerkt om deelnemers dmv proefstages werkervaring te laten opdoen.

Wanneer een gold partnership?

  • De samenwerking zodanig is georganiseerd dat deelnemers op meerdere fronten kansen krijgen op activering en/of uitstroom naar betaald werk.
  • De samenwerking duurzaam bijdraagt aan de positie van 50|50 als partij voor sociale- en arbeidsmatige activering van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Het bedrijf zodanige werkopdrachten geeft aan 50|50 waardoor de orderportefeuille van een 50|50 label aanzienlijk verstevigd wordt.
  • Beide partijen graag de samenwerking willen etaleren naar de samenleving.
  • Bedrijven de moeite nemen om 50|50 vrijblijvend te adviseren over bepaalde vraagstukken en/of probleemstellingen.

NB. Per jaar kunnen maximaal 4 organisaties in aanmerking komen voor een gold partnership waarbij het totaalmaximum van gold partnership gesteld is op 20 bedrijven.

CO²-neutraal verzenden

GLS Netherlands maakt gebruik van diverse milieubesparende oplossingen om de CO²-uitstoot te verminderen, ook wel het ThinkGreen programma genoemd. Met behulp van het Lean & Green-programma kan GLS tot in detail de CO²-prestatie berekenen. Om de CO²-uitstoot te reduceren maakt GLS gebruik van emissievrije bezorging in diverse Nederlandse binnensteden. Ook gebruiken ze brandstofbesparende toepassingen zoals LZV-combinaties, bandenvulapparaten en speciale trainingen voor chauffeurs om zuiniger te rijden. Door de geoptimaliseerde routeplanning worden de transportroutes zo kort mogelijk. Tevens worden alle nieuwe depots en uitbreidingen milieuvriendelijk gebouw.

De CO²-uitstoot die niet vermeden kan worden compenseert GLS volledig, via de Climate Neutral Group, met projecten die voorzien zijn van een Gold Standard-certificering. Ook steunt GLS de stichting Trees For All, die zich inzet voor duurzame bosprojecten in Nederland. GLS is tevens gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015

Etensresten worden omgezet in groene stroom

Natuurlijk blijven er bij FOR YOU GIFTS ook etensresten over, zoals fruit wat over de datum is. Deze etensresten worden opgehaald en naar Organic Material Recylcing Moerdijk (OMR) gebracht. OMR verwerkt met behulp van een biomassavergistingsinstallatie deze organische materialen tot groene stroom en warmte. De bacteriën die in een biomassavergistingsinstallatie leven eten de organische reststromen op en maken zo biogas aan. De biogas fungeert vervolgens als een brandstof voor een warmtekrachtkoppeling waarmee elektriciteit en restwarmte gemaakt wordt.

De waardering van www.foryougifts.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 7733 reviews.